Nyheter med etiketten "Bildningsförvaltningen"

 • Vannhögsdagen – sista gången på gamla skolan!

  Vannhögsdagen 2017 väggmålning

  Vannhögsskolan genomförde enligt traditionen sin Vannhögsdag och det var aktiviteter i alla hörn av skolan. En av aktiviteterna var ommålning av väggen i rasthallen. Motiv som skulle reflektera skolans värderingar trängdes med varandra. Det var tro, hopp och kärlek för hela slanten i alla möjliga färger.

 • Skolintroduktion – kartlägger och förbereder!

  Skolintroduktion Trelleborg, Eija, Helene och Christine.

  Skolintroduktion Trelleborg är en förberedelse för nyanlända med syfte att kartlägga och bedöma elevernas kunskaper och skolbakgrund. Verksamheten har varit igång i ett år och drivs av Eija Lindqvist, Christine Hammar Wieweg och Helen Gestsson.

 • Trelleborgslärare nominerad till Guldäpplet!

  Novellboken, releasefest med Fredrik F. Hansson, Malin Lundius och Maria Glawe

  Maria Glawe, speciallärare och förstelärare på Söderslättsgymnasiet har blivit nominerad till guldäpplet 2017. Nomineringen är bland annat för sitt arbete med att förnya lärandet med stöd av IT, Guldäpplet delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne.

 • Skolstart i Skegrie – som vanligt men ändå inte

  Emilia, Michelle, Oscar och Ville på första skoldagen som sjätteklassare.

  Skolstarten i Trelleborg såg ut som vanligt på många ställen i kommunen. Nervösa barn i förskoleklasserna på sin första skoldag, nya skolor för vissa och nya klasser för andra. För barnen i sjätte klass på Skegrie är det speciellt. Dom är första årskurs sex på Skegrie skola på 11 år.

 • En skola mellan Slätt och Hav

  Skolbygget Vannhög/Lillevång, Madeleine Carlström och Anna Malmqvist, 20170705

  Skolorna i Trelleborg har sommarlov, men på Vannhög och Lillevång sjuder det av aktivitet på skolbygget. Efter sommarlovet kommer man att se färdiga fasader och pampiga byggnader och efter nästa sommar är det dags att flytta in.

 • Studentveckans sista spexdag innan utspring

  Söderslättsgymnasiets spex i Söderslättshallen, 2017

  Med hög och god stämning samlades Söderslättsgymnasiets elever under torsdagen i Söderslättshallen till traditionellt spex. Stormtroopers och SWAT-team battlade med Pirater, Orange is the New Black fångar och många fler i en kamp som startade med uppvärmning av Jetset.

 • Granatdröm – en given succé

  Release av Granatdröm, en läsk i samarbete mellan Söderslättsgymnasiet och Sodalicious

  Söderslättsgymnasiet i samarbete med Sodalicious passade på tisdagen på att släppa en ny läsk på marknaden. Granatdröm, som är en granatäppleläsk med lime och rosmarin, fick sin premiär på mediateket. Samarbetet är ett Real Case, ett skarpt uppdrag, i samarbete med Samverkan Skola Arbetsliv inom Bildningsförvaltningen.

 • Så springer studenterna ut på fredag

  Studentutsläppet 2015

  Fredagen den 16 juni är det dags för årets studenter på Söderslättsgymnasiet att springa ut. Första klassen springer ut klockan 16.00 följt av resterande klasser. Den traditionsenliga studentkortegen startar från Stortorget klockan 17.15.

 • Studentveckan är igång!

  Spex brännboll 20170612

  Med traditionell brännbollsturnering har studentveckan för Söderslättsgymnasiet startat. I strålande sol och lätta vindbyar gjorde klasserna upp om årets titel som brännbollsmästare. Efter många matcher stod det till slut mellan Flashgänget (Samhälle) och Piraterna (Handels).

 • Europamöte på Barsebäck med World Amateur Golfers Championship

  World Amateur Golfers Championship, praktikanterna från Söderslättsgymnasiet berättade om sin upplevelse.

  Under World Amateur Golfers Championships Europamöte på Barsebäck GCC, deltog Bildningsförvaltningen i samband med presentationen av det internationella Arbetsplatsförlagt lärande (APL) som genomförts i ett samarbete mellan Söderslättsgymnasiet (Trelleborg) och Golf Torrequebrada (Málaga, Spanien).

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , Nästa