Nyheter med etiketten "Bildningsförvaltningen"

 • Trelleborgs kommun på plats 39 av 290 när grundskolor rankas

  Trelleborgs kommun hamnar på plats 39 av 290 kommuner i SKL:s årliga rapport ”Öppna jämförelser - grundskola 2018”.

  Trelleborgs kommun hamnar på plats 39 av 290 kommuner i SKL:s årliga rapport "Öppna jämförelser: grundskola 2018", en fortsatt klättring uppåt jämfört med föregående års placering på plats 55 och plats 102 året dessförinnan.

 • Trelleburgo.se belönas med Skolverkets kvalitetsutmärkelse

  Adriana Sturesson, spanskalärare på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg, tog idag emot Skolverkets kvalitetsutmärkelse i språkundervisning 2018 vid Språklärargalan i Umeå.

  Adriana Sturesson, spanskalärare på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg, tog idag emot Skolverkets kvalitetsutmärkelse i språkundervisning 2018 vid Språklärargalan i Umeå. Utmärkelsen får hon för webbprojektet trelleburgo.se, som hon driver tillsammans med spanskaeleverna på Söderslättsgymnasiet.

 • Högsta betyg för Teknikcollege på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg

  Teknikcollege i Trelleborg erbjuder tre olika utbildningar: Teknikprogrammet – design- och produktutveckling, Industriteknisk utbildning inom svets samt Vuxenutbildning inom svets utifrån Industrirådets och skolverkets basår.

  Vart femte år gör Industrirådets granskningskommission ett besök till Skåne för att utvärdera Teknikcollege Skånes arbete med att stärka kompetensförsörjningen i regionen. I år träffades granskarna och Teknikcollege Skånes regionala styrgrupp på Söderslättsgymnasiet.

 • Så här jobbar vi för ett tryggare studentfirande

  studentflak

  Den 15 juni är det dags för närmare 300 elever att ta studenten i Trelleborg. För att studentveckan ska bli en minnesvärd och glädjefylld upplevelse, är det en del som är viktigt att tänka på när det gäller trygghet och säkerhet.

 • Elever ger namn åt ny skola

  Från vänster: Annie Björnqvist, Sven Lindkvist, Kevin Hedenvang, Albin Nilsson och Leon Beiqi Sandgren

  Till höstterminen 2018 ska den nya Västervångskolan stå klar för 850 elever. Namnet på skolan har eleverna själva fått vara med att rösta fram. Den nya skolan ersätter nuvarande Lillevångskolan och Vannhögskolan.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , Nästa