Utvecklingsfokus på årets första näringslivsfrukost

Publicerad:

Drygt 90 personer hade anmält sig till årets första näringslivfrukost och samlades under torsdagsmorgonen på Parken för att träffa företagarkollegor och lyssna på morgonens tre föreläsare.

Malin Planander, Lena Borglund och Michel El-Dabh föreläste på årets första näringslivsfrukost. Alla tre jobbar, på olika sätt, med utveckling för att skapa en attraktiv och hållbar kommun.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Malin Planander, Lena Borglund och Michel El-Dabh föreläste på årets första näringslivsfrukost. Alla tre jobbar, på olika sätt, med utveckling för att skapa en attraktiv och hållbar kommun.

Efter att kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M) hälsat välkommen inledde kommundirektör Fredrik Geijer frukosten med att berätta hur kommunen hanterar Coronaviruset.

- Vi jobbar aktivt och systematiskt med frågan för att vara förberedda. Vi följer myndigheternas rekommendationer och uppdaterar vår webbplats så fort det kommer ny information som kan påverka oss. Det är viktigt att vi alla håller oss till den fakta som finns och inte sprider rykten.

Michel El-Dabh från enheten för digital utveckling berättade om kommunens utmaningar och möjligheter i en mer digital värld.

- Vår digitalisering ska bidra till enkelhet för både boende, besökare, företag och medarbetare. Vi har gjort mycket redan, men kan göra mycket mer och där vill vi gärna ha en dialog med er företagare för att veta att vi jobbar åt rätt håll.

Lena Borglund från samhällsbyggnadsförvaltningen presenterade Trelleborgs kommuns stadsmiljöprogram som beskriver hur stadsmiljön i centrum ser ut idag och visionen för Trelleborgs centrala delar inför framtiden.

- Programmet är till för att skapa ett vackert, spännande och funktionellt stadsrum. Det är vårt verktyg i dialog mellan berörda aktörer och kommer hjälp oss att utveckla och profilera olika stadsdelar.

Stadsmiljöprogrammet innehåller en nulägesbild av centrum, råd och riktlinjer samt en konkret åtgärdslista som beskriver vad som ska göras, under vilken tidsram, vem som ansvarar och hur mycket det kostar.

Miljöbron Skåne är en förening som förmedlar och koordinerar projekt som ökar samverkan mellan näringslivet, högskolor och universitet. Verksamhetsledare Malin Planander berättade hur näringslivet i Trelleborg kan ta hjälp av universitetsstudenter för att utveckla sitt hållbarhetsarbete.

- Vi har många goda exempel på samverkansprojekt, både med kommuner och företag i Skåne. Universitetsstudenter är drivna, nyfikna och kunniga. De kan hjälpa er framåt!

Näringslivsfrukosten avslutades som vanligt med visitkortsdragning och den här morgonen låg biljetter till hyllningskonserten för Robert Broberg på Parken den 4 april samt lunchbiljetter till Bistro Links By Dannegården på Trelleborgs GK i potten.

Här kan du ta del av morgonens tre presentationer. (PDF-dokument, 1,7 MB)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?