Trelleborgs kommun följer nya direktiv för folksamlingar

Publicerad:

Från och med söndag tillåts folksamlingar på max 50 personer. Regeringens beslut gäller för hela landet och Trelleborgs kommun analyserar nu hur det nya direktivet påverkar kommunala verksamheter och arrangemang.

Trelleborgs kommun har skjutit fram, ställt in eller planerat om evenemang sedan den 12 mars, när regeringen beslutade om en maxgräns för folksamlingar på 500 personer. Det nya beslutet, som ändrar den gränsen till max 50 personer, innebär inga direkta förändringar för kommunala arrangemang.

- Vi har redan påbörjat arbetet med att se över våra arrangemang och verksamheter. Trelleborgs kommun följer Folkhälsomyndighetens och regeringens direktiv och gör utifrån dessa bedömningar av hur det påverkar vår verksamhet. Vi hade till exempel redan fattat beslut om att ställa in årets valborgsfiranden när vi nåddes av beskedet från regeringen, säger kommundirektör Fredrik Geijer.

Han menar dock att regeringens beslut kan leda till att ytterligare kommunala verksamheter eller arrangemang kommer att behöva ställas in, skjutas fram eller genomföras på annat sätt, till exempel digitalt.

- Kommunledningen träffas regelbundet och utvärderar läget löpande. Vi befinner oss i en unik situation och förutsättningarna ändras snabbt och ofta, säger Fredrik Geijer.

Aktuell information om hur kommunala verksamheter påverkas av coronaviruset finns på www.trelleborg.se/corona.

Regeringen meddelade på fredagen att från och med söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare.

Mer information

Information om regeringens beslut

Hjälpte informationen på den här sidan dig?