Trelleborgs kommun bidrar lasarettet med skyddsvisir

Publicerad:

För att säkra behovet av skyddsvisir på lasarettet i Trelleborg tillverkas det nu visir på alla tillgängliga ställen. På lasarettet tillverkar man själva visir med hjälp av 3D-printer och OH-papper. I ett förråd på Trelleborgs kommuns gamla AV-central fanns inte mindre än 1500 OH-papper som på fredagsmorgonen lämnades över till lasarettet

Även Johan Birgersson på Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsförvaltning tar fram visir med hjälp av 3D-skrivare och OH-Papper.

Johan Birgersson är GIS-ingenjör på samhällsbyggnadsförvaltningen på Trelleborgs kommun. I vanliga fall använder Johan 3D-skrivaren till att ta fram prototyper av byggnader för att visa hur stadsmiljöer planeras och tar form. Byggnaderna ser ut som en större version av monopol-hus, perfekta för att tillsammans i en modell ge en bild av hur en ny stadsdel kommer att se ut.

För tillfället använder Johan 3D-skrivaren för att skriva ut plastbågar till skyddsvisir istället.

Kan vi hjälpa till med detta lilla bidrag känns det bra, säger Johan.

Tillsammans med den större mängd OH-papper som Björn Gullberg, mediatekniker på Bildningsförvaltningens utvecklingsavdelning skickade på fredagsmorgonen är det ett bidrag som tacksamt tas emot på lasarettet i Trelleborg.

Helt fantastiskt hur alla ställer upp och hjälper till just nu! Vi är oerhört tacksamma för det lokala engagemanget. Det är viktigare än någonsin att vi arbetar tillsammans och håller huvudet kallt och hjärtat varmt. Tillsammans fixar vi det här. Om det är fler som har OH-papper tar vi tacksamt emot det. De kan höra av sig till : , hälsar Evelina Andrén, kommunikatör på Region Skåne.

Följ kommunens Corona-relaterade information via denna länk

Hjälpte informationen på den här sidan dig?