Trelleborg utökar satsning på företagsamma

Publicerad:

Från årsskiftet 2020 har Trelleborgs kommun utökat samarbetet med Nyföretagarcentrum Öresund för att stödja och stimulera till fler livskraftiga företagsstarter i kommunen.

Rådgivningen kommer att ges av flera personer och utöver individuell rådgivning erbjuds trelleborgarna informationsträffar och speed-mentoring, allt för att få fler i sysselsättning genom företagande.

- Det är med stor tillförsikt vi utökar och intensifierar samarbetet med Nyföretagarcentrum Öresund så att fler nyföretagare ges möjlighet till professionell rådgivning och vägledning för att kunna etablera ett långsiktigt företagande i Trelleborgs kommun, säger kommundirektör Fredrik Geijer.

Företagsamma trelleborgare kan nu få rådgivning både på dag- och kvällstid och även i andra kommundelar än centrala Trelleborg. Det utökade uppdraget innebär också att man kan erbjuda rådgivning på arabiska, persiska och dari. Utöver rådgivning kan man genom Nyföretagarcentrum Öresund ta del av lokala informationsträffar, speed-mentoring, nätverksträffar (Club Eget) och delta i mentorprogram.

Anne A Marbrandt är rådgivare och också VD för Nyföretagarcentrum Öresund. Hon kommer att erbjuda rådgivning i Trelleborg tillsammans med kollegan Håkan Stenson.

- Vi har sedan tidigare ett mycket gott samarbete med kommunen, och det är naturligtvis oerhört roligt när en kommun ser nyttan av att satsa på nyföretagande. Varje företagsstart genererar i snitt 80 tkr direkt tillbaka till kommunkassan. Utöver ökad sysselsättning och integration berikas näringslivet av fler varor och tjänster i kommunen. Alla vinner på en ökad företagsamhet.

- Det här samarbetet är en del i vårt arbete för att Trelleborg ska vara en attraktiv plats att starta och driva företag på. Bredden i Nyföretagarcentrums erbjudande innebär en fantastisk service till företag i uppstartsfasen, säger Zouhair Arabi-Eter, enhetschef för Näringsliv i Trelleborgs kommun.

För mer information:

Zouhair Arabi-Eter, enhetschef Näringsliv
0410-73 45 11

Anne A Marbrandt, VD Nyföretagarcentrum Öresund
0734-27 40 50

Hjälpte informationen på den här sidan dig?