Grönt ljus för studentutspringet

Publicerad:

Årets studenter på Söderslättsgymnasiet ska få springa ut från trappan på S:t Nicolai om allt går enligt gymnasieledningens och studentkommitténs planer.

Gymnasieledningen och studentkommittén på Söderslättsgymnasiet räknar med att årets studentutspring ska kunna genomföras.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Gymnasieledningen och studentkommittén på Söderslättsgymnasiet räknar med att årets studentutspring ska kunna genomföras.

- Jag är väldigt glad över att vi har kommit fram till en lösning tillsammans med studentkommittén. Vi vet ju hur mycket studenten betyder för eleverna och deras anhöriga, men även för lärare och övrig skolpersonal, säger Jonatan Folke, tillförordnad utbildningschef för gymnasiet.

Studentutspringet den 12 juni kommer att pågå under hela eftermiddagen för att sprida ut antalet studenter och besökare. Alla studenter kommer att klassvis springa ut från trappan på S:t Nicolai och antalet i publiken begränsas för att inte överskrida de rådande riktlinjerna.

- Vi är noga med att genomföra ceremonin utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men samtidigt är det viktigt att studenternas anhöriga ska kunna vara med och fira. Därför kommer antalet anhöriga per elev att begränsas till två personer för att undvika stora folksamlingar. Vi kommer inom kort att skicka ut mer detaljerad information till eleverna och deras anhöriga om hur studentutspringet ska genomföras, säger Jonatan Folke.

Moa Gyllin, studentkommitténs ordförande, är också mycket nöjd med den lösning som studentkommittén och gymnasieledningen arbetat fram under de senaste veckorna.

- Vi har fått många frågor från klasskompisar som undrat om det blir något studentfirande. Därför är det jätteroligt att nu kunna berätta för dem att vi har kommit fram till en lösning som vi tror är genomförbar, säger Moa Gyllin.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!