Corona har fortsatt påverkan på verksamheters tillgänglighet

Publicerad:

De kommunala verksamheter som håller stängt på grund av coronaviruset kommer att fortsätta vara stängda fram till midsommarhelgen. Samtidigt planerar kommunen för att öppna utomhusbadet i Anderslöv, med målsättningen att kommuninvånarna trots rådande situation ska kunna ha en aktiv fritid.

Trelleborgs kommuns ledning har sedan tidigare fattat beslut som påverkar verksamheters tillgänglighet till och med den 15 maj. Perioden har nu förlängts till den 21 juni. Ledningsgruppen ska under juni fatta beslut om vad som kommer att gälla för resten av sommaren.

Meningsfull fritid viktigt

Parallellt med att vissa verksamheter måste hållas stängda för att minska risken för smittspridning undersöker Trelleborgs kommun vad som kan göras för att kommuninvånarna ska kunna ha en aktiv och meningsfull fritid.

Utomhusbadet i Anderslöv förväntas kunna öppna i början av sommaren och ett program med sommarlovsaktiviteter kommer att presenteras inom kort. Kommunen gör bedömningar av vilka verksamheter som kan ha öppet utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut om folksamlingar på max 50 personer.

- I den här situationen är det viktigt att se över vad vi kan göra för att bidra till folkhälsa och aktivitet. Såväl barn och unga som vuxna mår bra av att ha en meningsfull fritid, och kanske har det extra stor betydelse just nu, säger kultur- och fritidschef Jörgen Flink.

Mer information

Kommunala verksamheter som påverkas av coronaviruset.

Information om säsongsöppningen av utomhusbadet i Anderslöv publiceras när datum är fastställt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!