Laddat för el-buss-kalas i Trelleborg och 10-års jubileum för Trelleborgs Museum

Publicerad:

Skånetrafiken tillsammans med Trelleborgs kommun och Bergkvara buss bjuder in alla trelleborgare för att fira stadens nya elbussar och i samband med detta passar vi även på att fira museets 10-års jubileum på torget. Prova bland annat en guidad, el-driven stadsbuss-tur med Ingrid Wall vid mikrofonen. Trelleborgs Museum och dess fantastiska utställningar är öppet och bjuder besökarna på ett trevligt kaffekalas.

Den 15 december fick Trelleborgs stad nya stadsbussar som drivs på förnybar el. Så nu är Trelleborg den tredje helelektrifierade staden i Skåne. Det är en viktig milstolpe för Skånetrafikens arbete för ett mer hållbart Skåne – och inte minst för våra resenärer som nu kan resa klimatsmart, bekvämt och tyst med stadsbusstrafiken.

Detta vill vi fira tillsammans med trelleborgarna och bjuder därför in alla att besöka oss på stortorget i Trelleborg på lördag mellan 11 och 15.
Kom och testa el-bussen och få en guidad busstur med Ingrid Wall som berättar om staden och kollektivtrafiken förr och nu. Bussen avgår från stortorget mellan 11.15 och 14.45 varje halvtimme.

På plats finns Fogarolli barista som bjuder på finkaffe. På torget sätter vi upp ett tält med fokus på miljö och med aktiviteter för barn. I tältet kan trelleborgarna också ställa frågor till Trelleborgs kommun, Skånetrafiken och Bergkvara Buss – om allt från klimatpåverkan till det nya biljettsystemet. Trelleborgs museum bidrar också med aktiviteter för stora och små.

INFO OM EVENTET:
Tid: lördagen den 18 januari, mellan klockan 11:00 till 15:00.
Plats: Stortorget, Trelleborg.
Medverkar: Skånetrafiken, Bergkvarabuss och Trelleborgs kommun.

Trelleborgs museum har öppet kl. 11.00-15.00

Om kollektivtrafiken i Trelleborgs kommun

Bussar:

För trelleborgarna innebär införandet av el-bussar en renare och tystare stad. Totalt är det nio moderna stadsbussar och 22 nya regionbussar som transporter trelleborgarna dit de ska.

Tåg:

PågatågenExpress till och från Trelleborg startade den 7 januari. Dagens resa mellan Trelleborg station och Malmö C tar därmed max 28 minuter. Med denna satsning hoppas Skånetrafiken att fler pendlare ska ställa bilen och istället resa hållbart med tåget.

Gratis resor för seniorer:

Trelleborgs kommun och Skånetrafiken erbjuder alla som är 67 år och äldre ett eget seniorkort.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?