Januari

 • Information om coronaviruset

  Med anledning av att Folkhälsomyndigheten idag har bekräftat det första fallet av coronavirus i Sverige (i Region Jönköping) hänvisar kommunen till Region Skånes riktlinjer och Folkhälsomyndighetens råd gällande smittsjukdomar.

 • Dags för anmälan till Skräpplockardagarna 2020

  Nu är det dags för alla förskolor, skolor och ungdomsföreningar att anmäla sig till Skräpplockardagarna 2020. Var med och håll Trelleborgs kommun fri från skräp!

 • Lina Hansson - årets medarbetare på socialförvaltningen 2019

  Lina Hansson, sjuksköterska och teamledare, har utsetts till årets medarbetare på socialförvaltningen 2019.

  Socialnämnden ligger bakom utmärkelsen som går till Lina Hansson, teamledare för sjuksköterskeenheten. "Utan trevliga och positiva kollegor skulle jag inte få det här priset. Man ger det man får" säger årets medarbetare.

 • Föredrag om Palmemordet del två

  Bild av Peter Ross Lindholm på Trelleborgs Museer.

  Kommissionsrapporter, mystiska vittnesmål och walkie-talkies! Peter Ross-Lindholm berättar mer om Palmemordet. Denna kväll kommer föredraget att handla om några av de märkligaste vittnesmålen, som inte fått någon vettig förklaring, men även om de många (minst 179 st) walkie-talkieiakttagelserna kring mordet som är som ett mysterium i mysteriet!

 • Specialvisning på Kulturmagasinet

  Eftersom Trelleborgs Museum nyligen släppt den uppskattade boken ”Opplöt, röekjol och stubb” passar man på att ha specialvisning av folkdräktplagg i samlingarna. Kom och lyssna och lär dig mer om allmogen dräkt här på Söderslätt!

 • Barnahus skapar en trygg och barnvänlig miljö

  Ulrika Mogren är samordnare på Barnahus Söderslätt, en nystartad verksamhet med fokus på samverkan för barnets bästa.

  På Barnahus Söderslätt ska barn som misstänks ha utsatts för våld eller övergrepp få komma till en trygg miljö för att berätta vad som hänt. Barnet är i centrum för utredningsprocessen och berörda myndigheter samlas och lyssnar till barnet.

 • Årlig branschträff för lantbrukare

  Jonas Karlsson och Samuel Gren från Räddningstjänsten redogjorde för bland annat förvaring av bränsle på lantgård.

  På onsdagseftermiddagen samlades lantbrukare från kommunen på årlig branschträff. Kommunens miljöavdelning med miljöinspektör Malin Widén i spetsen, hade organiserat träffen i samarbete med näringslivsavdelningen.

 • De låg bakom Alstadhemmets seger i dukningstävling

  Alstadhemmet vann kommunens dukningstävling. Två som låg bakom segern var hyresgästen Ellen Dagmar Svensson och undersköterskan Monica Jarlsborg.

  Undersköterskan Monica Jarlsborg och hyresgästen Ellen Dagmar Svensson stod för ett vinnande koncept i dukningstävlingen som arrangerades på kommunens vård- och omsorgsboenden.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa