Upphandlingsskola ska locka fler att göra affärer med kommunen

Publicerad:

För att underlätta för det lokala näringslivet att göra affärer med kommunen bjöd upphandlingssektionen in till en förmiddag kring kommunal upphandling i förra veckan.

Kristian Silverberg, upphandlingschef i Trelleborgs kommun, och hans medarbetare bjöd in till upphandlingsskola för att locka fler att göra affärer med kommunen.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Kristian Silverberg, upphandlingschef i Trelleborgs kommun, och hans medarbetare bjöd in till upphandlingsskola för att locka fler att göra affärer med kommunen.

Drygt 40 företagare hade tackat ja till inbjudan och kom till Parken i Trelleborg för att träffa upphandlingssektionen och få mer information om offentlig upphandling.

- Vi har bland annat berättat om hur man gör för att lägga ett anbud, tipsat om vad man bör tänka på om man vill göra affärer med kommunen och visat hur upphandlingsplanen ser ut för 2020, säger Kristian Silverberg, upphandlingschef i Trelleborgs kommun

Det finns  64 upphandlingar inom olika branscher i årets upphandlingsplan och på upphandlingssektionen är man mån om att få in så många anbud som möjligt. De årliga upphandlingsträffarna för företag är ett sätt för kommunen att både informera, men även för att ta in näringslivets synpunkter på upphandlingsarbetet.

- Dialogen med näringslivet är väldigt viktig för oss. Det är där vi kan fånga upp de frågor och synpunkter som gör att vi kan förbättra servicen till våra befintliga och blivande leverantörer, säger Kristian.

På vår webbplats kan du läsa mer om vilka upphandlingar som är på gång och hur du lägger ett anbud.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?