Trelleborgshem förvärvar W-Fröhuset

Publicerad:

AB Trelleborgshem har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Vesslan 6, mer känd för alla trelleborgare som W-fröhuset. Bolagets planer är att utveckla bostäder i den gamla byggnaden och att även se över möjligheterna att utveckla hela den centralt belägna fastigheten för framtiden.

Jag är otroligt glad att vi nu har förvärvat denna byggnad som i princip har stått tom i tio års tid och att vi fått rådighet att förädla denna plats vilket skall göras i nära dialog med bland annat stadens stadsarkitekt, säger Catharina Blixen-Finecke, ordförande i Trelleborgshem. Jag är övertygad om att denna blivande vackra kulturbyggnad kommer att ligga som ett smycke mellan Badhuset och Axel Ebbes konsthall.

Tillträdet till fastigheten sker inom de närmsta dagarna och Trelleborgshem hoppas att det inom kort skall synas att något är på gång.

Det är ett spännande projekt där Trelleborgshem får vara en del av stadens förnyelse genom att tillföra nya byggnader med bostäder, samtidigt som vi är med och bevarar och varsamt renoverar gamla W-Frö huset till moderna lägenheter på ett fantastiskt cityläge, kommenterar Håkan Drakarve, byggchef på Trelleborgshem. Byggnaden är från sekelskiftet och det är oerhört viktigt att vi är rädda om den då den har ett stort historiskt värde.

W-Frö-huset uppfördes vid sekelskiftet och användes ursprungligen som fabrik och smedja. 1971 satte Weibulls upp sina skyltar och använde huset som trädgårdsbutik. På senare tid har den använts till loppis. Trelleborgshem förvärvar fastigheten av Prestera förvaltning AB.

Trelleborgshems webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!