April

 • Mikael Rubin öppnar upp för invånardialog

  Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande

  Transparens är en viktig del av den demokratiska processen. I en kort film lyfter kommunstyrelsens ordförande fram några av de frågor som just nu är viktigast för kommunen. Kontakta gärna Mikael Rubin direkt med tankar, funderingar och förslag som kan hjälpa till att utveckla Trelleborgs kommun.

 • Fira valborg digitalt

  Kurt Dahlman är årets vårtalare. Hör hans tal i filmen som producerats som ett digitalt alternativ till de traditionella valborgsfirandena.

  På grund av coronaviruset kommer många tvingas fira valborg på ett annorlunda sätt i år. Den som vill kan trots restriktioner ta del av både brasa, talare och körsång – på digital väg.

 • Så jobbar vi med tillsyn på restauranger och caféer

  I dessa dagar är det viktigare än vanligt att riktlinjer för servering på restauranger och caféer följs. Allt för att minska risk för smittospridning av corona och covid-19. Inspektörer från Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsförvaltning utövar tillsyn av restaurangerna och caféerna i kommunen och bistår med information och råd, men kontrollerar också att Folkhälsomyndighetens riktlinjer följs

 • Nominera till civilkuragepris

  För första gången kommer Trelleborgs kommun i år att dela ut ett pris för civilkurage. Priset kommer att delas ut till en eller flera personer som gjort något utöver det vanliga för att öka tryggheten och säkerheten i vår kommun. Vem tycker du har gjort sig förtjänt av priset? Vi behöver din hjälp att utse vinnaren genom att nominera kandidater.

 • Uppgraderat elnät säkrar framtidsstaden Trelleborg

  Klockan 11.10 på torsdagen tog Trelleborgs kommun ett stort steg mot möjligheten att skapa framtidens stad när en ny 130 kilovoltskabel som ska säkra kapaciteten i elnätet för lång tid framöver driftsattes för första gången.

 • Var försiktig när du eldar och grillar i naturen

  Planerar du att elda eller grilla i naturen gäller det att ha koll på vilka regler som gäller.

  Det är vår i luften och snart valborgsmässoafton. Att träffas ute i naturen kan vara ett bra sätt att minska risken för smittspridning. Men om du planerar att grilla eller elda ute finns det en del saker du måste tänka på.

 • Akut vattenavstängning söder om Klörup

  På grund av en vattenläcka på Landsvägen söder om Klörup tvingas VA-avdelningen att stänga av vattnet akut idag den 28 april. Fastigheter som drabbas av avstängningen är de som är belägna på landsvägen strax söder om Klörup.

 • Många ärenden på långt fullmäktigemöte

  Kommunens årsredovisning för 2019 och omklädningsrum i ishallen var två av 37 punkter som avhandlades på fullmäktiges sammanträde under måndagskvällen.

 • Dagverksamheter håller stängt

  Dagverksamheter för personer med demenssjukdom håller stängt med anledning av coronaviruset. Beslutet gäller till 21 juni.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , Nästa