Vem får årets Guldpalm?

Publicerad:

Guldpalmen heter Visit Trelleborgs besöknäringspris som delats ut sedan 2017. De tre nominerade i år är Galleri Fågel, Hällåkra Vingård och Stenbäcks Flygmuseum. Vem som vinner får vi reda på under Trelleborgsgalan.

Hällåkra Vingård
Foto: Hällåkra Vingård Licens: © Copyright Hällåkra Vingård

Galleri Fågel drivs av Pelle och Solveig Daun. Konstgalleri. Utställningar, försäljning, tavelinramning, workshops, kurser m.m. En del konstnärer har permanent utställning, andra vid speciella tillfällen. Man samarbetar med ett 80-tal konstnärer och konsthantverkare. Fokus är att hjälpa de professionella som livnär sig på konst! Galleriet startades upp 2015 och nu har de ambitioner att skapa showrooms i Göteborg och Köpenhamn.

Hällåkra Vingård AB drivs av Michael och Joanna Daly. Ägare är makarna Håkan och Lotta Hansson. Hällåkra var Skånes första ekologiska vingård, där första vinrankan planterades 2003. I dag har de vinodlingar och biodynamisk vintillverkning från ca 20.000 vinplantor. Man erbjuder provningar av de egna vinerna, guidade turer genom vinodlingarna och berättar gärna historien om vinets resa från jord till bord. Fokus ligger även på det lokala och på samverkan runt om på Söderslätt. Samarbete är viktigt för utvecklingen och förutom direkta produktsamarbeten samverkar man även med närliggande hotell och gästgiverier för att kunna erbjuda boende till vingårdens besökare. Konferensmöjligheterna är goda och restaurangen har bara inriktning på närodlat. Föreläsningar i vinkunskap. Catering.

Stenbäcks Flygmuseum drivs av Gösta och Rickard Andersson. Museet startade 1999 med två Lancastermotorer som bärgades på 41 meters djup i Östersjön. Verksamheten har succesivt ökat och man bygger fortfarande ut på ytorna. Bl.a. tar Stenbäcks hand om skadade/kasserade flygplan från Sturup och /eller material från firmor som gått i konkurs. Museum för allt som berör flyget och dess historia. Visning/guidade turer på 1 eller 2 timma. Alla över 12 år kan testa de 2 simulatorerna. Det finns ett gediget bibliotek med historieböcker och tekniska handböcker. Öppet vardagar mellan 13-17 och helger mellan 11-16 under perioden april-oktober.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?