Tack för din hjälp att spara på vårt dricksvatten i sommar!

Publicerad:

Inför sommaren gick VA-avdelningen ut med en uppmaning till er medborgare om att spara på dricksvattnet. Tack vare att ni abonnenter varit återhållsamma med vattenförbrukningen, har vattenverken runt om i kommunen klarat av leveranserna under hela sommaren och inte behövt gå ut med något bevattningsförbud.

När nu sommaren börjar gå mot höst så kan vi konstatera att vi klarat distributionen av dricksvatten väldigt bra under juni, juli och augusti. Såklart har vi haft en lite mer varierad väderlek denna sommar, inte alls lika torrt som förra året, men vi ser också att återhållsamheten bland abonnenterna gett en effekt och därmed bidragit till att produktionen inte behövt gått upp i maxkapacitet. Något bevattningsförbud behövde vi inte införa och nu ser vi hur förbrukningen sakta men säkert sjunker ner mot normalmängder igen. Tillgången i våra grundvattenmagasin är fortsatt god och vi hoppas nu på en höst och vinter som fyller på dessa.

Under sommaren har vi haft ett antal större läckor på ledningsnätet som vår personal har åtgärdat omedelbart, exempelvis i Smygehamn, Simremarken, Böste, Serresjö, Hammarlöv och vissa abonnenter har därför drabbats av tillfälliga avbrott i vattenleveransen.

Tack för visad förståelse och hjälpsam återhållsamhet, det gör skillnad!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?