Mediateken är Årets bibliotek 2019

Publicerad:

Igår utsågs Mediateken på Söderslättsgymnasiet till Årets bibliotek 2019 på Bokmässan i Göteborg. Juryns motivering löd: "Mediateken på Söderslättsgymnasiet välkomnar från dag ett alla sina elever till en fantastisk och förunderlig värld där ingenting tycks vara omöjligt. På skolbiblioteket finns alltid en hjälpsam hand, ett kreativt bollplank och hjälp att förverkliga idéer och drömmar."

Magdalena Ivarsson, Gustav Fredlund och Sten Ivarsson firar att Mediateken på Söderslättsgymnasiet har utnämnts till Årets bibliotek 2019.
Foto: Sten Ivarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Magdalena Ivarsson, Gustav Fredlund och Sten Ivarsson firar att Mediateken på Söderslättsgymnasiet har utnämnts till Årets bibliotek 2019.

Att Mediateken blir utsedda till Årets bibliotek är mycket hedrande, tycker Sten Ivarsson, bibliotekarieassistent:

- Att erhålla ett så prestigefullt pris, speciellt bland så erkänt skickliga finalister, är oerhört stort. Vårt arbete, med besökarna och "mötet i fokus", har bevisligen uppskattats och det är en sann glädje att då arbeta med så engagerade lärare, skolpersonal och framför allt elever.

Priset Årets bibliotek delas ut av fackförbundet DIK. Förutom titeln får vinnarna ett stipendium på 25 000 kr. Övriga finalister var Malmö universitetsbibliotek och Mölndals stadsbibliotek.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?