Kom och prata stadsutveckling på Hamnens dag

Publicerad:

Hur ska hamnområdet omvandlas till nya stadsdelar? Vilka funktioner ska finnas här? Under Hamnens dag på lördag finns kommunen på plats för att informera om stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025. Kom och dela med dig av din åsikt, ställ frågor om utvecklingen och bygg din egen Sjöstad.

En visionsbild för de nya stadsdelarna inom projektet Sjöstaden-Stadskärnan.
Foto: Sydväst och &Rundquist Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika En visionsbild för de nya stadsdelarna inom projektet Sjöstaden-Stadskärnan.

Hamnens dag äger rum vid Handelskajen i de västra delarna av Trelleborgs Hamn. Just dessa ytor planerar Trelleborgs kommun att ta över och bygga om till blandade stadsdelar med bostäder, service och mötesplatser för alla.

Under Hamnens dag, som Hamnbolaget arrangerar på lördag den 7 september klockan 10-14, finns representanter från kommunen på plats för att berätta mer om planerna. Förutom stadsutveckling innebär Kuststad 2025 även en satsning på näringslivsutvckling i anslutning till ny ringväg och östlig hamninfart.

Under Hamnens dag kan besökare ställa frågor om projektets olika delar och ta del av utvecklingsförslag både för de nya stadsdelarna och framtida business center Trelleborg.

Mer information

Hamnens dag på Trelleborgs Hamn AB:s webbplats

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?