Trelleborg nomineras för e-tjänst

Publicerad:

Trelleborgs kommun är nominerade till E-diamond award 2019 för utvecklingen av en e-tjänst som underlättar för medborgare att överklaga beslut. Vinnaren kommer att utses i samband med e-förvaltningsdagarna i Stockholm den 9 oktober.

I Trelleborgs kommun får medborgare som söker försörjningsstöd beslut inom en arbetsdag och har möjlighet att ansöka om biståndet via en e-tjänst sedan flera år tillbaka.

- För att öka graden av service och tillgänglighet har vi utvecklat en e-tjänst som gör det möjligt för medborgaren att nu även överklaga sitt beslut om försörjningsstöd digitalt, säger Eleonore Schlyter, enhetschef på arbetsmarknadsförvaltningen.

E-tjänsten lanserades i juli 2019 och efter bara tre månader används den av 39 procent av de som överklagar. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och tiden från överklagan till beslut- alltså om ärendet omprövas eller skickas till Förvaltningsrätten minskar.

- Genom att utveckla den här e-tjänsten har vi förenklat, effektiviserat och gjort tidsbesparingar för både medarbetare och medborgare, säger Eleonore.

E-diamond award delas ut av Offentliga affärer med målsättningen att bidra till att Sverige blir ett föregångsland inom området e-förvaltning och digitalisering.

Trelleborgs kommun vann E-diamond award 2017 för processautomatiseringen av försörjningsstöd och vissa enklare beslut inom vård och omsorg.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?