SKL på besök i Trelleborg

Publicerad:

Sveriges kommuner och landsting (SKL) besökte i veckan Trelleborgs kommun för att höra mer om stadens utvecklingsplaner. Genom projektet Kuststad 2025 har Trelleborgs kommun goda möjligheter att bygga bostäder i ett attraktivt läge och på så sätt bidra till att minska bostadsbristen i sydvästra Skåne.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin berättar om Kuststad 2025 för Eva Hägglund, Jan-Ove Östbrink och Lisbet Mellgren från SKL.
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin berättar om Kuststad 2025 för Eva Hägglund, Jan-Ove Östbrink och Lisbet Mellgren från SKL.

- Fler bostäder är något som staten efterfrågat under en längre tid. Vi har möjligheten, men för att kunna förverkliga planerna krävs tillstånd, samarbete och dialog med olika statliga myndigheter, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin.

SKL:s huvuduppdrag som medlemsorganisation är att påverka beslutsfattare i frågor som hjälper kommuner och regioner att utveckla välfärden. Trelleborgs kommun hoppas att SKL:s besök kan innebära både kunskapsutbyte och rådgivning.

- Det är väldigt viktigt att få igång en konstruktiv dialog och få tillstånden som krävs för att kunna förverkliga all den potential som finns i detta projekt för Trelleborgs kommun. Därför är det väldigt positivt att SKL kommer hit för att ta del av vårt projekt, säger Mikael Rubin.

Under besöket i Trelleborg fick representanterna från SKL en presentation av det omfattande stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025. Projektet innebär satsningar på näringsliv, infrastruktur och stadsutveckling med drygt 4 000 nya bostäder i bästa söderläge, på redan hårdgjorda ytor.

Besökarna åkte också på en rundtur i staden, hamnområdet och framtida Business center.

EU-logga

Mer information

Kuststad 2025 är ett omfattande stadsutvecklingsprojekt som påbörjades 2016.

Mer information om projektet.

Sveriges kommuner och landsting är en arbetsgivar-, intresse- och medlemsorganisation för Sveriges kommuner och regioner.

SKL:s webbplats.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?