Skånetrafiken byter ut biljettautomater

Publicerad:

I december säger Skånetrafiken hejdå till Jojo-korten. Snart börjar de byta ut de gamla biljettautomaterna till nya. Arbetet startar i vecka 43 och kommer att vara helt klart under våren 2020.

Först byts automaterna på de större stationerna där det är flest som reser, som Malmö C, Triangeln, Hyllie, Lund C och Helsingborg. Därefter fortsätter arbetet på de minsta stationerna. Under arbetets gång kan det finnas både gamla och nya automater på vissa stationer.

När arbetet är igång kan automaten du tänkt använda, ny eller gammal, befinna sig på annan plats än den du är van vid. Till exempel på andra sidan spåret eller perrongen. Tänk därför på att vara ute i god tid.

Skånetrafiken kommer att informera genom anslag och dekaler på plats. De nya automaterna aktiveras tidigast i vecka 45. Först då är de klara att använda.

Du som reser med Skånetrafikens app kommer att känna igen dig, när du använder den nya automaten. Det finns nu även där tre zoner, tre biljetter och tre rabatter. Du som har appen, har alltid biljettautomaten med dig i fickan. Om du inte redan har laddat ned appen, passa på att göra det nu.

Läs mer på Skånetrafikens hemsida genom att klicka på länken: www.skanetrafiken.se/nyabiljettautomater

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?