Snart rullar eldrivna stadsbussar i hela staden

Publicerad:

Nu tar Trelleborgs kommun ett stort steg in i framtidens kollektivtrafik. Från och med den 15 december kommer alla stadsbussar att vara helt eldrivna.

Snart börjar elbussar rulla i Trelleborg.
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Snart börjar elbussar rulla i Trelleborg.

Trelleborg växer och utvecklas och en viktig pusselbit för att kunna växa hållbart är eldriven kollektivtrafik. Tillsammans med Skånetrafiken och Bergkvara buss blir detta nu verklighet i Trelleborgs stad.

Elbussarna från Mercedes-Benz ska drivas med 100 procent så kallad miljöel som är en grön el. De nya bussarna kommer att innebära att resenärerna får en tystare, bekvämare och hållbarare resa. Samtliga bussar kommer dessutom att vara utrustade med USB-uttag för laddning.

Satsning på kollektivtrafiken

I samband med att de nya bussarna börjar rulla på stadens gator satsar kommunen tillsammans med Skånetrafiken och Bergkvara buss fullt ut. Målet är att kunna erbjuda trelleborgarna Skånes bästa kollektivtrafik. Alla resor med Skånetrafikens buss och tåg är märkta med Naturskyddsföreningens märkning ”Bra Miljöval”. Märkningen ställer stränga krav på trafiken när det gäller energieffektivitet, klimatutsläpp och avgasutsläpp.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?