Praktikanthöst på kommunen

Publicerad:

Under hösten har kommunen välkomnat ett flertal praktikanter från högstadiet. Två praktikanter har fått följa kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin under en vecka, och andra har fått vara på de olika förvaltningarna i kommunen. För kommunen finns det ett stort värde i att förstå och lyssna på nästa generations potentiella framtida medarbetare och för praktikanten finns möjlighet att dyka djupare i kommunens olika områden och arbetsroller.

Praoelev på kommunikationsavdelningen filmar intervju på Träffpunkten Akka
Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Praoelev på kommunikationsavdelningen filmar intervju på Träffpunkten Akka

Denna vecka har Elias varit på kommunikationsavdelningen och t.f kommunikationschefen Emilie Ekander passade på att ställa några frågor:

Varför är du intresserad av just kommunikation och kommunikatörsyrket?
Jag gillar att använda mina kreativa förmågor, att kommunicera t.ex genom foto och film tycker jag är jättekul!

Vad har du fått göra här på kommunikationsavdelningen?
Veckan började med kommunikationsmöte och planeringsmöte. Igår fick jag även vara med på en webbföreläsning för skribenter som heter "skriv så man förstår".
Jag har även fått vara med i en workshop om en ny webbsida i kommunen, tillsammans med alla kommunikatörer i kommunen, det var spännande.

Vad var roligast?
I början av veckan fick jag filma pensionärer på Träffpunkt AKKA. Filmen handlar om ett projekt i kommunen där seniorer åker ut med skolbussar på helgerna, på olika utflykter, för att de ska må bra och få en fin vardag. Skolbussarna står ändå stilla annars och detta var ju en jättebra idé tycker jag. Kul att få filma.

Vad har du lärt dig?
Jag har lärt mig om hur kommunen fungerar och vem som sitter och jobbar på Rådhuset. Att det finns så många olika områden och jobb, många fler än vad man föreställer sig.

Skulle du kunna tänka dig att arbeta i kommunen i framtiden?
Ja möjligtvis! För mig är det viktigt att få vara kreativ i sitt yrke. Det kan man säkert vara inom flera olika områden på kommunen.

Om du får ge några tips till kommunen, från den yngre generationen, vilka tips skulle det vara?
När ni bygger ny hemsida så gör så det blir enkelt att läsa och hitta i mobilen.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?