Tre nya yrkesutbildningar startar till våren

Publicerad:

I januari startar vuxenutbildningen i Trelleborgs kommun utbildningar inom tre yrkesområden där det finns en stor efterfrågan på kompetens.

I januari startar tre nya utbildningar för vuxenstuderande i Trelleborg.
Foto: http://pixabay/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika I januari startar tre nya utbildningar för vuxenstuderande i Trelleborg.

- Det finns en stor kompetensbrist på arbetsmarknaden och för att möta denna har vi ökat utbudet av yrkesutbildningar inom branscher där det finns en stor efterfrågan på arbetskraft, säger Camilla Kronholm, biträdande rektor på arbetsmarknadsförvaltningen.

För att möta arbetsmarknadens behov har man tagit fram utbildningar i samverkan med arbetsgivare och erbjuder till våren utbildning inom tre områden där det råder stor efterfrågan på kompetens:

  • Barn och fritid
  • Industri och teknik
  • Vård och omsorg

Utbildningarna varvar teori med praktik och innehåller en stor del arbetsplatsförlagt lärande.

Inom vuxenutbildningen i Trelleborgs kommun ser man många vinster med att ha ett nära samarbete med näringslivet.

- Ett ökat antal yrkesutbildningar innebär vinster både för individen som efter avslutad utbildning har mycket goda chanser till arbete såväl som för kommunen och företag som får tillgång till rätt kompetens, säger Camilla Kronholm.

Om man är intresserad av att läsa någon av de här utbildningarna, vart vänder man sig då?

- Antingen kan man vända sig till vägledningscentrum där man kan träffa våra studie- och yrkesvägledare eller så går man direkt in i webbtjänsten där man hittar mer information och ansökan.

För mer information om vuxenutbildningen:
Camilla Kronholm, Biträdande rektor
Telefon: 0410–73 36 66

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!