BAGAGE - Martin Ander 7.12-8.3 2020

Publicerad:

Martin Anders bildvärld är allt annat än minimalistisk - snarare flödar maximalismen! Linjerna är tydliga, färgerna klara och fyllda med retroromantiska utsvävningar och lager på lager av subkulturella referenser. Illustrationerna är alltid träffsäkra och mästerligt formgivna. Tonen är tillgänglig och direkt, samtidigt som detaljrikedomen och de surrealistiska nyanserna drar in betraktaren i bilderna.

Teckning av Martin "Mander" Ander
Foto: Martin Ander Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Teckning av Martin "Mander" Ander

Martin ”Mander” Ander (f. 1976) är verksam som illustratör och grafisk formgivare med rötter i Stockholms graffitti- och skateboardvärld. I dag bor han i Gnesta och arbetar internationellt med såväl design till modevärlden som illustrationer för böcker, annonser, affischer och skivomslag. Martin har illustrerat för artister som Håkan Hellström och rapparen KRS-ONE och företag som Absolut Vodka, Flip Skateboards och Village Voice Media.

Inspirationskällorna är många. Svårt att missa är punk-, graffitti- och skateboardkulturens grafik och estetik men även serietidningen MAD, tecknaren Hans Arnold och 1960-talets undergroundtecknare i USA har gett starka intryck och banat vägen för Anders särpräglade stil.

Utställningen Bagage bjuder på utvalda nedslag i Martin Anders mångsidiga karriär. Ni kommer bland annat att få se skateboardar, böcker, förpackningsdesign, turnéaffischer, skivomslag och inte minst originalen till flera av hans arbeten.

Vernissage 7 december kl 12.30

Utställningen presenteras av John Dahlqvist, rektor på Bryggeriets gymnasium i Malmö, skribent, författare och ett stort namn inom skateboardkulturen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?