Årets galavinnare på Trelleborgsgalan

Publicerad:

För trettonde året i rad stod ett helt gäng glada vinnare på Trelleborgsgalans scen och tog emot sina respektive priser i de olika kategorierna.

Nytt för i år var att alla personer och organisationer inom bland annat näringsliv, kultur, idrott och samhällsbyggnad presenterades samtidigt på scenen. Under V.I.P-minglet eller den så kallade förgalan presenterades vinnarna av Kraftsamlingspriset och Årets Nyföretagare för de speciellt inbjudna gästerna.

Årets Kulturstipendium
Simon Böös
För sin ärliga musikalitet, sin finstämda spelglädje och genuinitet får denne allsidige musikkonstruktör och trubadur årets kulturstipendium.

Årets Idrottsprestation
Joakim Limås
Med siktet inställt på hela världen skjuter vinnaren mitt i prick på Trelleborgsgalan!

Årets Förening
Gärdslövs Byalag
Denna förening bildades för 27 år sedan och har idag imponerande 400 medlemmar. En fantastisk förening som erbjuder mångfald, bland annat konserter, yoga, pubaftnar, kolmila, pyssel och utställningar till glädje för så många.

Tångräkan
Pingstkyrkans Second Hand
Andra hand sätts i första hand, för att gynna människor, miljö och ekonomi – både här i Trelleborg och på andra håll där överskottet gör skillnad för livskvalitet och framtidstro.

Kraftsamlingspriset
Clarion Collection Hotel Magasinet
Årets vinnare har med sann ambassadörsanda och Trelleborgs bästa i sikte lyft blicken och visat ett mycket stort engagemang, nytänk och högt förtroende i sitt rekryteringssamarbete med kommunen. Juryn lyfter på hatten för en värdig vinnare och ett fortsatt framgångsrikt framtida samarbete mellan båda parter!

Samhällsbyggnadspriset
Grönby Gårdscharkuteri
Det nybyggda gårdscharkuteriet erbjuder produkter av hög kvalitet från gårdar i närområdet. Hantverksmässig tillverkning, produktion på plats, servering och försäljning av lokalproducerade varor gör att Grönby Gårdscharkuteri bidrar till utvecklingen av landsbygden i kommunen.

Årets Nyföretagare
Mias Skönhetshörna
Genom tydlig, regelbunden och snygg marknadsföring i sociala medier och med professionella och kunniga kreat��rer har denna nyföretagare skapat sin egen framgångsrika hörna inom sitt skrå.

Visit Trelleborgs Guldpalm
Hällåkra Vingård
Vinnare av Visit Trelleborgs besöksnäringspris Guldpalmen är ett företag som ligger i vår norra och vackra del och som utmärker sig både lokalt och genom att sätta Trelleborg på kartan långt utanför kommunens gränser. Här lever man som man lär genom nära samverkan med det lokala
näringslivet. Framtidens kompetenscenter kommer att ge mångaringar på vattnet och i glaset!

Landsbygdsutvecklingspriset
Föreningen Böste Läge
Vinnaren arbetar för att skapa och vara ett levande läge som både kan bevaras och utvecklas.

Trelleborgs kommuns Näringslivspris
VA Gruppen
Trelleborgs största privatägda arbetsgivare med drygt 130 medarbetare i koncernen. VA Gruppen har genom förvärv av fastighet och utveckling av nytt kontor och verksamhetslokaler på västra verksamhetsområdet bidragit positivt till områdets utveckling. De nya lokalerna är ett föredömligt exempel hur Trelleborgs kommun ser att området kan utvecklas. Företaget har aktivt arbetat tillsammans med kommunen i fastighets- och platsutvecklingsfrågor."

Trelleborgs Allehandas Kulturpris
Lilla Beddinge Teater
Sång, musik, dans och samhällsengagemang. Med obetvinglig passion och leklust har den lilla teatern på landet satt Söderslätt på teaterkartan.

Årets Företagare
Tom Johansson

Gästpris: Årets kultur på väg
Alf Pålsson, Per-Eric Sandell, Anders Persson

Visit Trelleborgs Hederspris
Kerstin Fremberg

Hjälpte informationen på den här sidan dig?