Trelleborgs kommun nominerad som årets innovativa kommun

Publicerad:

I förra veckan delades priset för Årets innovativa kommun 2019 ut av utbildningsföretaget Piku. Trelleborgs kommun var en av femton nominerade kommuner. Det nominerade bidraget handlade om att Trelleborg samordnar varudistributionen och satsar på innovationsupphandling i samverkan.

Bidraget består av två olika delar.

Samordnad varudistribution

Den första delen handlar om ”samordnad varudistribution”, vilket innebär att vi skapar en leveranspunkt i kommunen för ett antal av våra varugrupper. Istället för att leverera till 150 olika adresser med kommunen som köpare, blir det till en. Detta underlättar för små och medelstora, lokala bolag att klara av ett leveransåtagande till kommunen. Projektet delfinansieras av Klimatklivet.

Innovationsupphandling

Den andra delen i bidraget handlar om ”innovationsupphandling”, ett projekt som vi gör tillsammans med Ystads och Skurups kommuner och som delfinansieras av Vinnova. Projektet består av tre områden och går ut på att samordna upphandlingen för de tre områdena i samverkan med de andra kommunerna och marknaden. De tre områdena är utrustning för arrangemang, torra rena golv på förskolor samt smarta digitala lösningar för medborgarkontakt.

Kristian Silverberg, upphandlingschef på kommunen, berättar om vad nomineringen innebär:

– De båda fallen är bra exempel på hur vi kan lösa problem genom att samverka och ha en dialog med både andra kommuner och marknaden. Att vi nominerats öppnar för fler samverkanslösningar.

Piku är en utbildningsleverantörer för offentlig sektor. Priset Årets innovativa kommun 2019 gick till Borås stad för sitt innovativa och långsiktiga arbete med att bryta utanförskap och stärka människors förmåga till egenförsörjning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?