Trelleborg värvar politisk sekreterare från Region Skåne

Publicerad:

Beslutet att införa politiska sekreterare togs av kommunfullmäktige måndagen den 25 mars.

Beslutet innebär att kommunen ska anställa politiska sekreterare motsvarande totalt 3,7 heltidstjänster. Tjänsterna ska fördelas mellan partierna i fullmäktige baserat på antalet mandat som respektive parti har. Tjänsterna finansieras inom politisk verksamhet, genom anslag från kommunfullmäktiges medel för oförutsett.
Idag, 26 mars, skrevs kontrakt med ny politisk sekreterare, Sofia Bennet. Sofia slutar på Region Skåne för att bli politisk sekreterare i Trelleborg. Hon har arbetat för regionen i nästan tio år och var senast pressansvarig för Regionfastigheter.

- Att jag jobbat så länge med regional utveckling beror på att jag älskar Skåne. Det finns några kommuner som är extra intressanta och Trelleborg är en av dem. Hamnkommunerna är över huvud taget väldigt intressanta och Trelleborgs hamn har stora möjligheter. Som politiskt tillsatt kommer man närmare besluten i ett tidigt skede, det känns väldigt intressant. säger Sofia Bennet.

I sin nya roll kommer Sofia Bennet att arbeta nära kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M), som också var den som kontaktade henne gällande tjänsten.

- Hennes kontaktnät och bakgrund inom utveckling och hamn är värdefullt. Sofia Bennet tillträder sin nya tjänst i Trelleborg den 1 maj.
Säger, Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande, Trelleborgs kommun

Hjälpte informationen på den här sidan dig?