Stort intresse för bemanning vid EU-val

Publicerad:

Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet, EU-val, i Sverige och Trelleborgs kommun arbetar just nu med förberedelserna inför valet. I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i parlamentet de kommande fem åren.

Den 8 maj startar förtidsröstningen på utvalda platser i kommunen. Det går även bra att förtidsrösta via post. Under april månad skickas ytterligare information ut via post, till samtliga hushåll i kommunen.

Rekryteringen av valförrättare för valdagen har gått över förväntan och nu är samtliga poster, såväl ordförande som vice ordförande, tillsatta. Intresset för valarbetet har varit väldigt stort.

– Det är både roligt och inspirerande att se att det finns så många som väljer att engagera sig i den demokratiska processen. Vi har fått in intresseanmälan från personer som har arbetat som röstmottagare under många tidigare val, men även från gymnasieelever som vill delta i valförrättandet. Just nu pågår bemanningsarbetet för fullt och valkansliet räknar med att kunna komma ut med mer information till våra röstmottagare inom kort, berättar Beata Mastecka, utredare, kommunledningsförvaltingen, Trelleborgs kommun.

Trelleborg stöttar Falun kommun gällande omval till kommunfullmäktige

I veckan startade även förtidsröstningen inför omvalet till kommunfullmäktige i Falun den 7 april. Under perioden 28 mars till den 5 april 2019 kan den som är berättigad att rösta till kommunfullmäktige i Falu kommun få förtidsrösta på Rådhusets kundtjänst. Öppettiderna för förtidsröstningen är kundtjänsts ordinarie öppettider:

Mån-tors: 8.00-16.30
Fre: 8.00-16.00

Mer information om EU-valet

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?