Trygghetsvandring Flaningen

Publicerad:

Torsdagen den 25 april mellan kl. 18-20 genomfördes en trygghetsvandring runt Flaningen där kommunala tjänstemän, trygghetsvärdarna samt förtroendevalda deltog. Syftet med vandringen var ett ömsesidigt utbyte av synpunkter, tankar och idéer om tryggheten i området.

Vandringen började på Bäckaskolan, genom bostadsområdena söder om skolan ner mot Stavstensvägen och därefter upp till busshållplatsen på Västra Ringvägen.
Därefter fortsatte turen tillbaka till skolan och genom skolgården för att sedan ta deltagarna in i Flaningen park och runt sjön. Vandringen avslutades med gemensam diskussion inne på Bäckaskolan.

Sammanfattningsvis uppfattades vandringsområdet som välskött och trivsamt. Två fönster på skolan var provisoriskt lagade men i övrigt var där väldigt lite skadegörelse och nedskräpning på skolgården som under eftermiddagen och kvällen besöktes av lekande barn och barnfamiljer.

Parkområdet är välskött och erbjuder variation vilket lockar besökare i olika åldrar och med olika intressen. Delar av parken saknar däremot belysning vilket gör området mindre inbjudande efter mörkrets inbrott.

Ett fullständigt protokoll från trygghetsvandringen publiceras här på webbplatsen inom kort.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?