Avtackning, avtäckning, checkar och energiplaner…

Publicerad:

Avtackning, avtäckning, checkar och energiplaner var några av händelserna under gårdagens kommunfullmäktige.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin tar emot en check från Håkan Stenson, rådgivare på Nyföretagarcentrum
Foto: Emilie Ekander Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin tar emot en check från Håkan Stenson, rådgivare på Nyföretagarcentrum

Här är några av besluten som togs under kommunfullmäktige den 27 maj

  • Avtackning - Kommunrevisorerna Leif Malmstein, Arne Björklund, Jan-Erik Anselmsson, Ruth Nyström-Lundgren och Anne-Charlotte Regland avtackades för lång och trogen tjänst med diplom och blommor.
  • Avtäckning av oljemålningar - Marianne Pettersson (S) och Torbjörn Karlsson (S) har blivit avbildade av konstnären Nancy Foschi som var på plats vid avtäckningen av de två porträtten.
  • Överlämning av check – En symbolisk check på 1.2 miljoner kronor överlämnades, till Kommunstyrelsens ordförande, av Håkan Stenson rådgivare på Nyföretagarcentrum för att visa vad de nystartade företagen bidar med.
  • Energiplan - Enligt lagen om kommunal energiplanering (1977:439) ska det i varje kommun finnas en aktuell plan för tillförsel, distribution och användning av energi i kommunen. Planen ska främja hushållning med energi, verka för en säker och tillräcklig energitillförsel och även vara antagen av kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige beslutade att anta förslag till Energiplan att gälla för Trelleborgs kommun, inklusive kommunala bolag.
  • Herkules 34 - De nya lokalerna, dit tjänstepersonerna i kommunhuset ska flytta, återremitterades med motiveringen att hyran måste omförhandlas.
  • Trygghetsvärdar – Trelleborgs kommun äskande om ytterligare 2,5 mkr för att klara verksamheten på helårsbasis.

Läs mer i vår mötesportal.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?