Trelleborgs kommun vill utveckla samarbetet med tysk vänort

Publicerad:

Kommande helg firas traditionsenligt Rügener Hafentage i Sassnitz. Kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin deltar med målsättningen att utveckla vänortssamarbetet mellan Trelleborg och Sassnitz.

- Jag kommer att träffa Sassnitz borgmästare Frank Kracht och prata med honom om att utöka vårt samarbete med fokus på utbyte mellan tyska och svenska ungdomar samt näringslivsfrågor, säger Mikael Rubin.

Trelleborg och Sassnitz är sammankopplade med färjetrafik via Kungslinjen som den 6 juli i år firade 110-årsjubileum.

Vänortsavtalet mellan Trelleborg och Sassnitz tecknades 2002 och förnyades 2015. Målet är att stärka demokratin och att utveckla samarbetet på så många områden som möjligt. Parterna ska även ägna särskild uppmärksamhet åt färjetrafikens utveckling och då särskilt den så kallade Kungslinjen.

Rügener Hafentage är en årligen återkommande festival och den 12-14 juli är det full aktivitet i Sassnitz hamnområde. Det arrangeras marknad, shower och musikframträdanden.

Mikael Rubin reser till Sassnitz tillsammans med kommundirektör Fredrik Geijer och senior konsult Ingrid Wall.

Trelleborgs vänorter

Trelleborgs kommun har utöver Sassnitz även vänortssamarbete med Bitola (Makedonien), Hammerfest (Norge), Holbaeck (Danmark), Lübeck (Tyskland) samt Stralsund (Tyskland).

Internationellt arbete i Trelleborgs kommun

Hjälpte informationen på den här sidan dig?