Ny matteslinga i Albäck

Publicerad:

Nu finns nya frågor med tre uppgifter per station på matteslingan i Albäck! Matteslingan är en cirka 500 meter lång naturslinga i Albäcksskogen med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer.

Matteslingan i Albäck med bilder av Joakim Larsson.
Foto: Illustratör Joakim Larsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Matteslingan i Albäck med bilder av Joakim Larsson.

Slingan finns tillgänglig för alla att ta del av och frågorna är utformade för att skapa upptäckarglädje för hela familjen. Denna satsning görs för att uppmuntra Trelleborgs medborgare att upptäcka och utforska denna vackra plats.

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar. Satsningen har gjorts tillsammans med naturpedagogen Sophie Tranborg på Naturbarn med illustrationer av Joakim Larsson.

Fakta

Matteslingan är en cirka 500 meter lång naturslinga i Albäcksskogen med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Natur/matteslingan står permanent på området.

Målgrupp

Barn i förskoleåkder och uppåt i sällskap med vuxen. Slingan är anpassad för förskolor, skolor och familjer men även för föreningar som till exempel scouter och Naturskyddsföreningens natursnokar.

Matteslinga i Albäcksskogen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?