Dukningstävling på äldreboenden skapade stort engagemang

Publicerad:

I samband med nobelmiddagen hölls en dukningstävling på kommunens äldreboenden. Engagemanget var stort och till slut gick segern till Myrans äldreboende.

Vinnarbidraget - plan 3 på Myrans äldreboende.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Vinnarbidraget - plan 3 på Myrans äldreboende.

Dukningstävlingen lockade stort intresse, både av att delta och att påverka resultatet. Totalt var 16 bidrag med i tävlingen. Måltidsservice i Trelleborgs kommun lade upp bilder i ett inlägg på sin Facebook-sida vilket skapade ett enormt engagemang.

- I vanliga fall har vi kanske 500-1 000 visningar på ett inlägg. Detta fick en enorm spridning och nådde nästan 64 000 personer, säger kommunens dietist Charlotte Thelander.

Genom att klicka på gilla-markeringen lade man sin röst på ett bidrag och totalt kom det in 2 194 röster. Närmare 800 av dessa gick till tävlingens segrare som blev plan 3 på Myrans äldreboende. På andra plats kom plan 4 på Borgvallen och på tredje plats hamnade Alstadhemmet.

- Syftet med hela tävlingen är att göra det där lilla extra för hyresgästerna och skapa fest i vardagen, säger Charlotte Thelander.

Nobelmiddag-menyn som serverades på kommunens äldreboenden bestod av en krämig sparris- och broccolisoppa, örtkryddat kalkonbröst med syrlig cidersås samt vaniljglass med varm hallonsås och krispigt rån.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?