Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborg närmar sig 45 000

Publicerad:

Det saknas mindre än hundra personer för att Trelleborg för första gången ska nå gränsen 45 000 invånare. Vid årsskiftet uppgick antalet trelleborgare till 44 902, vilket innebar en ökning under året med 307 personer.

Människor i rörelse
Foto: mauro mora on Unsplash Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Människor i rörelse

Med tanke på att flera bostadsbyggnadsprojekt varit igång under året men att huvuddelen av dessa har inflyttning först 2019, är det bra siffror, konstaterar Mats Åstrand som ansvarar för befolkningsstatistiken i kommunen.

Vi hade trott att vi skulle nå 45 000 under året, men det blev 101 färre än vår prognos. Det beror bland annat på att Trädgårdsstaden hade inflyttning i november och Stadsparkshusen vid årsskiftet. De som flyttat hit från andra kommuner har troligen inte hunnit bli folkbokförda i Trelleborg under 2018. Samma sak gäller för övriga i flyttkedjan.

Om teorin håller kommer januari månad att uppvisa en betydande befolkningsökning och att 45 000 gränsen nås.

Under december noterades ett födelseöverskott på tre personer, invandringsdito på sju, inrikes flyttöverskott på 20 personer.

För helåret 2018 föddes totalt 479 barn i Trelleborgsfamiljer medan 451 personer avled. 384 invandrade till Trelleborg medan 173 utvandrade. 1980 personer flyttade till Trelleborg från andra kommuner medan 1913 lämnade den sydligaste kommunen till förmån för mer nordligt belägna diton. Tre månader under året uppvisade negativ befokningstillväxt, en oförändrad medan övriga visade på ett ökat antal trelleborgare. Störst var ökningen i juli med 81 personer.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?