Februari

 • Akut Vattenavstängning i Gislövs Läge

  På grund av en vattenläcka stängs vattnet av akut idag, den 28 februari, för boende på Långavägen och Öringvägen i Gislövs Läge. Vattnet är stängt tills dess att VA-avdelningen är klara med reparationsarbetet av vattenledningen. Vattnet beräknas komma i drift igen under dygnet.

 • Bokslut bättre än budget

  28,9 miljoner. Det är det preliminära resultatet för Trelleborgs kommun för 2018. Det är något bättre än budget och i paritet med 2017 års resultat. Räknar man in också realisationsvinsten som uppkommit genom bildandet av koncernen Trelleborgs Rådhus AB, är siffran 276,2 miljoner.

 • Akut vattenavstägning kring Engelbrektsgatan

  Vattnet stängs idag, den 28 februari, av akut för boende på Odalavägen, Allmogevägen samt Engelbrektsgatan på grund av en vattenläcka på Engelbrektsgatan. Vattnet är stängt tills dess att VA-avdelningen är klara med reparationsarbetet av vattenledningen.

 • Cykelstölder

  Låst cykel

  Cykelstöld är ett av de vanligaste egendomsbrotten som drabbar omkring sex procent av alla hushåll. Under 2018 anmäldes 283 cykelstölder i Trelleborg, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ).

 • Nytt styre i kommunala bolag

  Vid kommunfullmäktiges sammanträde i veckan valdes ordförande, vice ordförande och ledamöter i de kommunala bolagen.

 • VA-arbete i Knäckekärr

  VA-avdelningen kommer att utföra underhållsarbete på ledningsnätet i Knäckekärr den 28 februari mellan klockan 08.30 och klockan 14.30.

 • Brand i Smyge orsakar elavbrott

  Eon meddelar att man håller på och kopplar på ett elverk på Skolvägen, och att man sen har ytterligare två platser kvar i Smygehamn att koppla in.

 • Pedagoger får stipendium för matsvinnsprojekt

  Eva Chelbat, rekryteringskoordinator på Söderslättsgymnasiet, Gitte Svärd, lärare på Klagstorps skola och Maria Glawe, lärare på Söderslättsgymnasiet får stipendium för ett projekt där barn och unga blir medskapare i undervisningen med hållbar konsumtion och produktion som mål.

  På var sitt håll arbetade lärarna Gitte Svärd och Maria Glawe med projekt som syftar till att minska matsvinnet i skolan och göra eleverna medvetna om hållbar konsumtion. Av en händelse började de båda lärarna att prata med varandra, vilket ledde till att de nu samarbetar kring ett gemensamt matsvinnsprojekt. Deras gemensamma arbete belönas nu med Hållbar Utveckling Skånes stipendium.

 • Dags att söka sommarjobb!

  Är du född mellan 1999 och 2003 och är bosatt i Trelleborgs kommun? Då kan du söka sommarjobb i våra kommunala verksamheter och föreningslivet.

 • Trelleborg närmar sig 45 000

  Människor i rörelse

  Det saknas mindre än hundra personer för att Trelleborg för första gången ska nå gränsen 45 000 invånare. Vid årsskiftet uppgick antalet trelleborgare till 44 902, vilket innebar en ökning under året med 307 personer.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , Nästa