Trelleborgs kommun och TFF startar fotbollsprofil på Pilevallskolan

Publicerad:

Nästa höst kan elever som ska börja i årskurs 7 söka till den nystartade fotbollsprofilen på Pilevallskolan i Trelleborgs kommun. Fotbollsprofilen är öppen för både flickor och pojkar och har plats för 25 elever första året. Satsningen är ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och fotbollsklubben Trelleborgs FF (TFF).

Fr v: Sofia Henderup Larsson, Mohammad Fakhro, Mattias Kronvall, Annica Liersch och Lars Mikkelä
Foto: Yana Broberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Fr v: Sofia Henderup Larsson, Mohammad Fakhro, Mattias Kronvall, Annica Liersch och Lars Mikkelä

Lars Mikkelä, bildningsnämndens ordförande, berömmer TFF för deras samhällsengagemang:

– Vi är väldigt glada att TFF vill göra denna satsning tillsammans med kommunen och vi ser det som mycket positivt att kommunen och föreningslivet samarbetar inom skola och utbildning.

Planer på en fotbollsutbildning har funnits både hos kommunen och hos TFF i flera år, men det är först nu som planerna kan förverkligas.

– TFF vill vara med att utveckla Trelleborgs kommun. Därför tog jag en förnyad kontakt med kommunen förra året och det resulterade i vår gemensamma satsning på fotbollsprofilen på Pilevallskolan, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör för TFF.

Fotbollsutbildning för både flickor och pojkar

Annica Liersch, rektor på Pilevallskolan, berättar att kommunen valde att starta den nya fotbollsutbildningen på Pilevallskolan bland annat för att skolan har möjlighet att utöka med ytterligare en klass.

– Fotbollsprofilen som startar till höstterminen 2020 är öppen för både flickor och pojkar och första året kommer det att finnas 25 platser i årskurs 7. Förutom fotbollen har vi en riktigt bra skola med mycket att erbjuda utbildningsmässigt. Så vi ser verkligen fram emot denna satsning, säger Annica Liersch.

Mohammad Fakhro som är biträdande rektor instämmer:

– Ja, äntligen! Fotbollsutbildningen kommer att bli en spännande utmaning för Pilevallskolan. Även andra idrotter har kontaktat oss för samarbete och kanske har vi möjlighet att satsa på fler idrottsutbildningar i framtiden.

Bidra till ökad integrationen

En förhoppning är att fotbollsprofilen på Pilevallskolan ska locka elever från hela Trelleborg.

– Vi hoppas att en fotbollsprofil på Pilevallskolan kan bidra till ökad integration genom att fler elever söker sig dit från olika delar av kommunen och även utifrån, säger Sofia Henderup Larsson, utbildningschef för grundskolan i Trelleborg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?