Hemsö tecknar avsiktsförklaring med Trelleborgs kommun

Publicerad:

Trelleborgs kommun har tecknat en avsiktsförklaring med Hemsö om att utveckla två fastigheter i ett centrumkvarter i Trelleborg. Avsikten är att skapa lokaler för att kunna samla merparten av kommunens centrala förvaltning i närheten av befintligt rådhus.

Hemsö förvärvade tidigare i år tre fastigheter i kvarteret Herkules i Trelleborgs stadskärna. På fastigheterna finns befintlig bebyggelse samt en större byggrätt. Avsiktsförklaringen innebär att skapa 300 - 500 arbetsplatser samt en fullmäktigesal och konferensrum för kommunens centrala förvaltningsadministration. Arbetet innebär både om- och nybyggnation i det aktuella kvarteret.

‒ Vi tar nu ett steg vidare i utvecklingen av våra fastigheter i Trelleborgs centrum, vilket vi är mycket glada över. Det kommer att bli spännande att tillsammans med kommunen driva projektet med de nya lokalerna, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö.

Parternas intention är att teckna hyresavtal om totalt cirka 13 000 kvadratmeter med kommunen som långsiktig hyresgäst.

‒ Trelleborg utvecklas nu i en rasade fart och det är verkligen spännande. Väldigt roligt att också Hemsö som stor aktör är med på resan och skapar kommunens nya lokaler. Jag ser fram emot att kunna samla stora delar av organisationen under samma tak för att få både bättre arbetsmiljö och ett nytt arbetssätt, säger Mikael Rubin kommunstyrelsens ordförande Trelleborg.

– Vi är stolta och glada över att Hemsö fortsätter att etablera sig i Trelleborg. Vi har i detta projekt fokuserat på att vara effektiva tillsammans, vilket har gett goda resultat. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Hemsö, säger Fredrik Geijer, kommundirektör, Trelleborgs kommun.

Avtalstiden gäller till och med den 31 december 2021.

För vidare information vänligen kontakta:

Robert Cardell, Hemsö
040 - 63 64 826


Mikael Rubin, Trelleborg                                                                                    
0733 - 51 11 70

Fredrik Geijer, Trelleborg
0410 - 73 31 14

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?