Valborgsfirande på Dalabadet, Trelleborgen och i Stadsparken

Publicerad:

Traditionsenligt firas Valborg på Dalabadet, Trelleborgen och i Stadsparken med körer och vårtal. Trelleborgs kommun hanterar eldarna och tekniken och samverkar med föreningar kring dessa Valborgsfiranden. Med reservation för ändringar på grund av eventuellt eldningsförbud.

Valborg på Trelleborgen
Foto: Linda Olofsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Valborg på Trelleborgen

Dalabadet

Kören CumPane sjunger traditionellt in våren klockan 20.00 vid Dalabadet. Vårtal av Lotta Wahlqvist, cityledare.

Stadsparken

Trelleborgs Manskör sjunger traditionellt in våren klockan 19.00 i Stadsparken. Vårtal av Henrik Silfverstolpe. Det finns ingen brasa i Stadsparken i år. Brasan ersätts av vackra eldkorgar på och framför scenen.

Trelleborgen

Trelleborgen öppnar klockan 19.00. Klockan 20.00 startar firandet med att kvällens konferencier Ulf Bingsgård tutar in våren. Shirine sjunger sånger till vårens ära och kyrkoherde Anna Hult håller talet till våren. I år är det Silverfalkens tur att gästa Trelleborgen med eldshow. Silverfalken tänder elden tillsammans med Shirine. Entré: vuxna 40 kronor, barn under 15 år gratis i vuxens sällskap. Vikingamuseet är stängt under dagen.

Mer Valborgsfirande

Det finns fler som arrangerar Valborgsfiranden i kommunen. Se i evenemangskalendern Visit Trelleborg för mer information.

Mer Valborgsfirande i Trelleborg.

Med reservation för ändringar på grund av eventuellt eldningsförbud.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?