Ny arrendator tillträdde idag

Publicerad:

Sedan en lång tid tillbaka pågår en uppfräschning av området kring Dalabadets camping. Ny arrendator är nu på plats och den nya verksamheten startar upp under vår och sommar 2019. Detta är glädjande nyheter för kommunen och för utvecklingen av turism och besöksnäringen. Visionen är att campingområdet ska utvecklas vidare till en attraktiv besöksplats, som såväl turister som invånare i kommunen kan nyttja.

Dalabadets brygga
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Dalabadets brygga

Åtgärder för att öka attraktiviteten

Detta innebär att samtliga stugor nu är helrenoverade och servicehuset ska renoveras fram till säsongsöppningen för campingen den 1 juni, där utöver har kommunen genomfört ett antal åtgärder för att höja attraktiviteten, bland annat har man tagit bort träd, klippt ner buskage, öppnat upp vyn mot havet och iordningställt skyltar. Det kommer även att installeras ny belysning på området.

Tillsammans med arrendatorn kommer kommunen att fortsätta utveckla Dalabadets camping, med omnejd, under avtalsperioden, för att skapa en attraktiv turism och besöksnäring.

De tidigare campinggästerna på campingområdet har informerats om tidsplanen för flytt, och de allra flesta har hittat alternativa boendelösningar. I dagsläget har fortfarande några tidigare campinggäster ännu inte flyttat.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?