Handelsfrukost med nyttiga fakta och goda råd

Publicerad:

Marie Enhörning från Svensk handel bjöd på nyttiga fakta och intressanta reflektioner kring handelns betydelse för staden när hon besökte Trelleborg under fredagsmorgonen.

Marie Enhörning, näringspolitisk expert på Svensk handel, besökte handelsfrukosten i Trelleborg under fredagen.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Marie Enhörning, näringspolitisk expert på Svensk handel, besökte handelsfrukosten i Trelleborg under fredagen.

Under frukostföreläsningen presenterade Marie Enhörning resultat ur de båda rapporterna ”Den fysiska handelsplatsen i en digital värld” och ”Det stora detaljhandelsskiftet” som Svensk handel tagit fram. Precis som Trelleborg brottas många städer idag med centrumkärnor där butikslokaler sår tomma, men enligt Marie finns det många möjligheter och lärdomar som handlare och kommuner kan hämta i statistiken hon visar.

-Trelleborg har en bra grund att bygga på, ni har en fin gågata och trevliga torg. Det gäller att använda det man har som är bra och bygga vidare från det , men också att man är modig som kommun och vågar tänka nytt när man planerar.

Marie Enhörning avslutar presentationen med några goda råd på vägen och lyfter vikten av samverkan.

-En god samverkan mellan olika aktörer är A och O för att man ska få det att fungera. Det är tillsammans vi bygger en levande stad.

Trelleborgs kommuns Näringslivsfunktion arrangerade frukosten där både politiker, tjänstepersoner och representanter för näringslivet, den lokala handeln och Citysamverkan deltog.

Här kan du ta del av rapporterna:
Den fysiska handelsplatsen i en digital värld
Det stora detaljhandelsskiftet 2018

Hjälpte informationen på den här sidan dig?