67 år och äldre och färdtjänstberättigade åker fritt

Publicerad:

Du som är 67 år eller äldre eller om du har färdtjänst, och är folkbokförd i kommunen, åker fritt i kollektivtrafiken med Skånetrafikens stadsbussar, regionbussar och närtrafik inom kommunens gränser. Detta gäller från och med imorgon den 1 maj 2019.

Viktig information!
Du som inte har fått ditt Jojo-kort, får enligt Skånetrafiken åka gratis tillsvidare, på ditt befintliga Jojo-kort. Det är en försening i postleveransen, därav har några invånare ej fått sina kort.
Idag (samt fredag och lördag) kl. 10.00-14.00 finns även Skånetrafikens eventbuss på plats, Rådhustorget, för att ge praktisk hjälp och svara på frågor. Där kan man få hjälp att överföra pengar från gammalt Jojo-kort till nytt Jojo-kort.
Varmt välkomna!

För att hjälpa dig på traven har Skånetrafiken tillsammans med Trelleborgs kommun skickat ut information till dig som är berättigad till dessa fria resor.

Jojo Senior

Med i kuvertet finns ett personligt kort, Seniorkortet, som berättigar till de fria resorna. Kortet ska du ha med dig vid varje resa. På busschaufförens eller tågvärdens begäran ska du även kunna legitimera dig. Kortet gäller från den dagen du fyller 67 år.

Läs broschyren: Jojo Senior (PDF-dokument, 2,6 MB)

För dig som är färdtjänstberättigad

Nya Jojo Serviceresor ersätter ditt gamla kort

Du som har beviljats färdtjänst i kommunen reser kostnadsfritt när du åker med Skånetrafikens bussar och tåg inom Skåne. Du får också kostnadsfritt ta med dig en ledsagare när du reser.

Fria resor innebär att vi nu måste byta ut alla kort, eftersom det nya kortet är laddat med 100 procent rabatt för dina buss- och tågresor i Skåne. Tänk på att spara ditt gamla kort om du har pengar kvar på det.

Reser du enbart med färdtjänst?
Vanliga färdtjänstresor debiteras som vanligt (genom fakturering via Vellinge Taxi). Du reser och betalar din färdtjänstresa precis som tidigare.

Läs broschyren: Så här reser du med Jojo Serviceresor (PDF-dokument, 333 kB)

Praktisk hjälp på plats?

Behöver du få praktisk hjälp att sätta in dina pengar från befintligt Jojo serviceresekort till nytt kort, då kan du träffa representanter från Skånetrafiken som hjälper dig med detta på plats. Den 2-4 maj mellan klockan 10.00 -14.00 kommer de att finnas på Rådhustorget i Trelleborg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!