Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Ny arrendator till Dalabadet

Publicerad:

Till våren tar Fritid Österlen över Dalabadets camping i östra Trelleborg. Företaget har efter upphandling tilldelats ett tjugoårigt avtal med Trelleborgs kommun om att driva och utveckla campingplatsen.

Foto: Susanne Nilsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika

- Vi är väldigt nöjda, säger fritidsnämndens ordförande Anna Nordstrandh. Med Fritid Österlen får vi en arrendator som är väl förtrogen med branschen. Företagets ambitioner att utveckla området är också helt i linje med kommunens vilja att göra Trelleborg till en attraktiv destination för besökare.

Den tidigare arrendatorn har drivit campingen i tio år men valde att inte lämna in något anbud för den nya avtalsperioden. Fyra anbud kom in, och det blev familjeägda Fritid Österlen som får ta över senast första maj nästa år. Sedan tidigare driver företaget campingen på Tobisvik på Österlen och Falsterbo Resort.

Företaget planerar att investera mellan tio och femton miljoner under anbudstiden, varav drygt fem miljoner de närmaste fem åren. I planen ingår översyn av elsäkerhet och teknik, renovering av byggnader, miljöstation, aktivitetsområde, upprustning av campingstugorna och fler platser med tillgång till vatten och avlopp.

- Vi ska ta tillvara destinationens cykel- och vandringsleder, och tillsammans verka för Trelleborgs kommuns cykelstrategi för 2020, säger VD Ola Ambuhm. Vi ska bidra till att förlänga och förstärka turistsäsongen i Trelleborg.

Företaget har ambitionen att utveckla campingen till en fyrstjärnig anläggning inom tre år. Idag saknar Dalabadet den här kvalitetsmärkningen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?