Trygghetsvandra i Anderslöv

Publicerad:

Hur är det ställt med tryggheten i Anderslöv? Den frågan ska få svar den 22 november när Trelleborgs kommun bjuder in till en vandring i byn.

Anderslövs kyrka
Foto: Susanne Nilsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Anderslövs kyrka

- Hur trygga vi känner oss är avgörande för var och hur vi rör oss. Det påverkar vilka aktiviteter vi kan delta i, hur vi mår och vilka möjligheter vi har att möta andra människor, säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson i sin inbjudan.

- En trygghetsvandring är en metod som ger människor möjlighet att påverka miljön de lever och vistas i. Genom att undersöka exempelvis belysning, buskage, trafikstråk, skadegörelse, nedskräpning och annat kan man identifiera platser som upplevs otrygga och gemensamt föreslå lämpliga åtgärder.

Trygghetsvandringarna är kontinuerligt återkommande i kommunen, och för några år sedan gjordes en vandring i Anderslöv. Nu är det dags att göra en ny tur i samhället. Starten går från Väståkraskolan klockan 18 och därefter går turen österut på Landsvägen fram till Torget och Polis Karlssons gata. Via Regementsgatan går turen fortsatt österut norr om grönområdet och ner mot Backens förskola och Hemmansvägen till Landsvägen och gamla Thysells. Den sista delen av turen går söderut på Åbyvägen, via Kyrkogatan, Nygatan och Södergatan till Smörblommans förskola. Promenaden beräknas ta två timmar, och under resans gång inventerar vandrarna olika former av hinder. Vandringen avslutas med gemensam fika och diskussion på Väståkraskolan.

Inbjudna att delta är kommunala tjänstepersoner från olika verksamheter, polisen, Securitas, Trafikverket, Skånetrafiken, de kommunala bolagen, kollektivtransportörer, föreningsrådet, fastighetsägare, Ungdomsforum och Nattvandrarna. Intresserade Anderslövsbor är välkomna att delta.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?