Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborgs kommun tecknar lokal överenskommelse med TFF och Arbetsförmedlingen

Publicerad:

Trelleborgs kommun har tillsammans med Trelleborgs FF och Arbetsförmedlingen tecknat en lokal överenskommelse för att tillsammans arbeta för ökad sysselsättning i Trelleborg. En av insatserna är en karriärdag som kommer att genomföras under våren 2019.

Karin Heri, Svensk Elitfotboll, Mattias Kronvall, Trelleborgs FF, Zara Göransson Tosic, Trelleborgs kommun, Anders Hagberg och Katarina Nelander, båda Arbetsförmedlingen.
Foto: Trelleborgs FF Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Karin Heri, Svensk Elitfotboll, Mattias Kronvall, Trelleborgs FF, Zara Göransson Tosic, Trelleborgs kommun, Anders Hagberg och Katarina Nelander, båda Arbetsförmedlingen.

- Vi har kontakter med många företag men också många vuxna och ungdomar som kan behöva stöd för att komma in på arbetsmarknaden eller i studier. Med en karriärdag kan vi hitta en plattform där de kan mötas på ett bra sätt, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

I slutet av 2017 ingick Svensk Elitfotboll i en nationell överenskommelse med Arbetsförmedlingen där syftet är att skapa sysselsättning till personer i utanförskap. Trelleborgs FF blir nu den åttonde elitklubben att påbörja arbetet och i Trelleborg har man även bjudit in kommunen som en tredje part i överenskommelsen för att nå bästa effekt.

- Överenskommelsen formaliserar ett samarbete som pågått länge och kommer att ge ny kraft i vårt gemensamma arbete för att trelleborgare ska få arbete samtidigt som vi skapar möjligheter för lokala arbetsgivare att stärkas genom lyckade rekryteringar. De resurser och det nätverk som finns sammantaget i våra organisationer kan leda till fantastiska resultat när vi gör gemensamma insatser, säger Zara Göransson Tosic, arbetsmarknadsförvaltningschef i Trelleborgs kommun.

Att karriärdagen kommer skapa möjligheter är något som Arbetsförmedlingen i Trelleborg är övertygad om.

- Ju mer vi olika aktörer i Trelleborg gör tillsammans, desto större effekt kan vi nå. Fotbollen betyder mycket för våra invånare och är en viktig del av kommunen. Att vi kan dra nytta av varandras styrkor gagnar våra medborgare, säger Anders Hagberg, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Trelleborg.

Karriärdagen i Trelleborg kommer att genomföras under våren 2019 och är ett samarbete mellan Trelleborgs FF, Arbetsförmedlingen i Trelleborg och Trelleborgs kommun.

Kontakt:
Zara Göransson Tosic, 0410-73 40 33

Hjälpte informationen på den här sidan dig?