Renovering av badhusets varmvattenbassäng försenas

Publicerad:

Under sommaren har Badhuset fått en ny varmvattenbassäng i plåt. I arbetets slutfas upptäcktes det att golvet och en bit upp på väggarna runt bassängen akut måste läggas om med nytt tätskikt.

Nu visar det sig att golv och väggar i den del av badhuset som byggdes 1996, där varmvattenbassängen finns, var så fuktiga att de måste torkas ut innan man kan färdigställa golv och väggar med tätskikt, kakel och klinker.

Vi kan bara beklaga att det tar lite extra tid att få klart bassängen. Men i en sån här byggprocess är det viktigt att det är torrt så att man inte bygger in mer fukt i konstruktionen, säger Henrik Alkevall, Fastighetschef på Serviceförvaltningen.

Entreprenören som arbetar med bassängen beräknar att arbetet kommer att vara klart vecka 45, och att man öppnar för badande gäster måndagen den 12 november. Just nu väntar man dessutom på försenad leverans av utrustning till bassängen som ska komma både från Norge och Italien.

- Alla föreningar kommer återigen att bli informerade om det nya öppningsdatumet, och entreprenören gör sitt yttersta för att tiderna ska hållas och att vi ska kunna öppna enligt den nya planen, säger Henrik Alkevall, Fastighetschef på Serviceförvaltningen.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?