Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborg satsar på Trygghetsvärdar

Publicerad:

Trelleborgs kommun har under våren rekryterat sex trygghetsvärdar som ska arbeta kommunövergripande med många olika arbetsuppgifter. Anställningarna är ett led i att ytterligare öka tryggheten i Trelleborg.

Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och Räddningstjänstutskottets ordförande Patrik Holmberg tillsammans med två av trygghetsvärdarna Mirella Florens och Albert Merovci.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och Räddningstjänstutskottets ordförande Patrik Holmberg tillsammans med två av trygghetsvärdarna Mirella Florens och Albert Merovci.

- Trygghetsvärdarna är en viktig markering att Trelleborg ska fortsätta vara en trygg kommun att leva och verka i, säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson. Deras närvaro på olika platser och tider, vid evenemang och i vardagen, blir en ytterligare faktor som kommer att göra Trelleborg ännu mer tryggt och trivsamt.

En del av uppdraget blir att röra sig ute på gator och torg där människor befinner sig, vara vuxna på sta´n och prata med såväl gamla som unga. En annan del är att fungera som kommunens öron och ögon utåt, röra sig runt i hela området, titta till kommunala fastigheter, identifiera och rapportera klotter och annan skadegörelse.

Trygghetsvärdarna är lätt igenkännliga i sina arbetskläder med kommunens logotype och ordet Trygghetsvärd. Värdarna har också tillgång till bil så de kan förflytta sig över hela kommunen.
Arbetstiderna är sen eftermiddag till efter midnatt, sju dagar i veckan.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?