Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Samhällsbyggnadsnämnden på rundtur i kommunen

Publicerad:

Under tisdagen gav sig samhällsbyggnadsnämnden ut på en rundtur i Trelleborgs kommun. Turen var en möjlighet för politiker att följa upp flera av de ärenden man beslutat om, och en chans att lära sig mer om olika platser och verksamheter runtom i kommunen.

Samhällsbyggnadsnämnden besökte bland annat Hallongården i Bodarp på sin rundtur i kommunen. Kerstin Biärsjö berättar om Hallongårdens verksamhet.
Foto: Jakob Skarphagen Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Samhällsbyggnadsnämnden besökte bland annat Hallongården i Bodarp på sin rundtur i kommunen. Kerstin Biärsjö berättar om Hallongårdens verksamhet.

Under rundturen medverkade politiker från samhällsbyggnadsnämnden, tre av kommunens revisorer och några tjänstepersoner från samhällsbyggnadsförvaltningen. Under förmiddagen hann man med att besöka bland andra Hallongården, Gertrudsgården, Malörten, Trygghetens hus, Skegrie och de nybyggda husen längs Nygatan i Trelleborg.

- Det är viktigt att följa upp de beslut som tas i nämnden för att se hur de faktiskt påverkar olika platser och verksamheter. Dessa beslut är viktiga för människor, för företag och för kommunens utveckling i stort, säger Rune Brandt, förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Hallongården ett av besöksmålen

En av platserna som besöktes under rundturen var Hallongården i Bodarp, där Kerstin Biärsjö mötte upp och berättade om gården och dess verksamhet.

- Det är roligt att de tar sig ut och gör sådana här besök. Det känns bra att man som kommun bryr sig om att det man beslutar om ska bli bra, säger Kerstin Biärsjö från Hallongården.

Kerstin har också en hel del förslag på vad kommunen kan göra bättre.

- Jag kan ibland känna att västra delen av kommunen glöms bort lite, istället är det mest staden och Smyge som det pratas mest om. Vi är flera gårdar, butiker och verksamheter här i väster som är väldigt populära och viktiga besöksmål för Trelleborgs kommun.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?