Visionsbilder för östra verksamhetsområdet visas upp

Publicerad:

Den 28 juni blev tre olika utvecklingsförslag för Business center Trelleborg offentliga. Under sommaren visas visionsbilderna och idéerna upp för allmänheten i utställningslokalen på Algatan 5.

Utvecklingsförslagen för Business center Trelleborg visades upp under ett mingel för speciellt inbjudna gäster. Även allmänheten kan ta del av förslagen.
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utvecklingsförslagen för Business center Trelleborg visades upp under ett mingel för speciellt inbjudna gäster. Även allmänheten kan ta del av förslagen.

Samma dag som förslagen blev offentliga bjöds projektets samarbetspartners från det lokala näringslivet och personal och politiker inom Trelleborgs kommun in till visning.

Nu får även allmänheten chans att se förslagen. Under hela sommaren finns de upphängda i utställningslokalen för stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025, på Algatan 5 i Trelleborg. Lokalen är bemannad och öppen den 3 och 17 juli klockan 11-14. Övrig tid går det bra att boka besök via e-post: .

De tre konsultteamen har bland annat kommit med förslag på landmärken, cirkulära lösningar för delade ytor och funktioner, energilösningar, rekreationsstråk och kreativa mötesplatser som främjar innovation.

Utvecklingsförslagen finns även att se på projektets webbplats.

Bakgrund

Då Trelleborgs Hamn måste flytta till ett nytt läge för att tillgodose framtida krav från sjöfarten krävs en ny ringväg och nya funktioner för incheckning och uppställning. Detta ger Trelleborgs kommun en möjlighet att låta staden utvecklas söderut i det gamla hamnområdet och skapa attraktiva bostäder tillsammans med intressanta kontor, samt att det gamla östra verksamhetsområdet med sina verksamheter kan utvecklas till ett nytt framtidsbetonat område med mervärdesskapande verksamheter för regionen och Trelleborg. Detta kallar vi för business center i Trelleborg.

Business center är en del av det omfattande stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025 vars mål är att stärka Trelleborg som regional kärna genom att utveckla nya stadsdelar, skapa förutsättningar för ett konkurrenskraftigt näringsliv samt utnyttja hamnens core-status.

EU-logga   Logga Tillväxtverket

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?