Juli

 • Varning för värme

  SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket höga temperaturer i Skåne.

 • Kuststad 2025 visar upp utvecklingsförslag

  Visionsbild av logistikcenter.

  På tisdag den 17 juli finns chans att se tre olika förslag på hur Business center Trelleborg kan utvecklas på östra verksamhetsområdet. Stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025 håller öppet i lokalen på Algatan 5 klockan 11-14.

 • Skörda säkert

  Skörda säkert på torra fält. Vi är nu nära skördetider och det extremt torra vädret gör att bränder lätt kan uppstå i samband med tröskning.

 • Tag gärna kontakt med trygghetsvärdarna!

  Behöver du komma i kontakt med Trygghetsvärdarna? Sedan den 15 juni är Trygghetsvärdarna i gång och rör sig runt om i kommunen för att verka för en ännu tryggare kommun. Under arbetspassen kan man hitta dem gåendes i tätorten eller ute i byarna.

 • Vädjan om sparsamhet med dricksvatten

  Den 1 juni gick Trelleborgs kommun ut med en vädjan till alla VA-abonnenter att hushålla med dricksvattnet. En vädjan är första åtgärden för att minska vattenanvändningen så att ett bevattningsförbud inte behöver utfärdas. Det föreligger alltså i dagsläget inte ett officiellt förbud att vattna eller använda dricksvattnet för annat ändamål än mat, dryck och hygien.

 • Befolkningssiffrorna åter uppåt

  Efter att befolkningen i Trelleborgs kommun minskade något i mars och april vände siffrorna åter uppåt i maj månad. Ökningen i maj var 17 personer och under årets första månader blev det 58 nya trelleborgare vilket totalt är 44 653 personer.

 • Vigselakt på vikingavis

  Gunilla Lundström och Magnus Leandersson gifte sig under årets vikingamarknad på Trelleborgen.

  Till ljudet från vikingatida instrument sa Gunilla Lundström och Magnus Leandersson ja till varandra vid årets vikingabröllop på Trelleborgen.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa