Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Sportlovskul i Trelleborg

Publicerad:

Nu är årets sportlovsprogram klart! Sportlovslediga barn och ungdomar är välkomna till Albäcksskogen, Badhuset, Biblioteket, fritidsgårdar, föreningar, museet, Parken, Söderslättshallen och Trelleborgen för att prova på olika aktiviteter tillsammans med gamla och nya vänner.

Matteslinga i Albäcksskogen
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Matteslinga i Albäcksskogen

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar sportlovsaktiviteter till kommunens grundskoleelever varje år på sportlovet vecka 8. Stort tack till alla föreningar och övriga som åter ställer upp med ledare och engagemang!

Ett trettiotal aktiviteter från A till Z

På programmet står bland annat aerobic, akrobatik, bad, badminton, bordtennis, bowling, boxning, brottning, budokai, bågskytte, cheerleading, cirkelträning, core, familjefys, FIFA-fotbollsspelturnering, fotboll, funktionsträning, gymnastik, hoppborgar, indoor walking, innebandy, ishockey, judo, konståkning, matteslinga, MMA, modellflyg, natursnokar, parkour, ridning, rush, sportlovsbio, tennis, vattendisco, yoga och zumba.

Mer än bara sport på sportlovet

Det finns många aktiviteter även för den som är intresserad av mer än bara sport, till exempel Hattjakt på Museet, Mysterium och serieteckning på biblioteket, Medeltida vapenmåleri på Trelleborgen, Sportlovsmagi på Parken och Språkcafé Ungdom på Föreningarnas Hus.

De flesta aktiviteterna är gratis

De flesta aktiviteterna är gratis men några kostar en liten slant. En del aktiviteter kräver föranmälan. Eventuella frågor besvaras av respektive arrangör.

Skollediga barn inom Trelleborgs kommun kan i mån av plats boka gratis Fritt Fram i sporthall på Söderslättshallen för att idrotta med kompisarna. Passa på! Skridskoåkning i ishallen för skolungdom är gratis på sportlovet med konståkning och ishockey på tisdagen. Låna gratis skridskor från Fritidsbanken på Söderslättshallen. Det är också gratis att åka skridsko alla dagar på Isormen på Stortorget.

På Fritidsbanken på Föreningarnas Hus kan du låna gratis sportutrustning!

Som vanligt har också fritidsgårdarna massvis med roliga aktiviteter både till gamla och nya gårdsbesökare, dessutom den årliga innefotbollsturneringen på Söderslättshallen. Kom och se hur vi har det – här finns alltid plats till fler!

Gratis sportlovsbuss till Badhuset och Söderslättshallen finns enligt turlista för barn från bland annat Anderslöv, Smygehamn och Skegrie. Ingen föranmälan behövs.

Detaljerat sportlovsprogram dag för dag från lördag 17 februari till söndag 25 februari.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?