Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Vi håller rent 2018

Publicerad:

Välkomna till 2018 års kampanj! Nu går det att anmäla sig och alla är välkomna att göra vårens insats. Anmäl er till Vi håller rent och visa att ni vill ha ett rent och fint Trelleborg!

Vi håller Trelleborg rent
Foto: Håll Sverige Rent Licens: © Copyright Vi håller Trelleborg rent

Varje vår deltar Trelleborgs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet!

Sista anmälningsdag är den 25 mars

Anmälan sker via Håll Sverige Rent, se länk till webbplatsen på denna sida. Materialet ni får består av sopsäckar, mindre skräppåsar och pedagogiskt material. Avfalls- och återvinningsavdelningen bidrar med handskar till alla deltagare.

Avfalls- och återvinningsavdelningens servicepersonal levererar materialet under vecka 16. Kan vi inte nå er kontaktperson under vecka 16 så är ni välkomna att hämta materialet hos Kundtjänst på Rådhuset från och med vecka 17.

Efter att ni plockat skräp

Ta hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast. Restavfallet kan ni lägga i era avfallskärl. Åk eventuellt till återvinningscentralen om möjlighet finns.

Om ni får mycket skräp som inte får plats i ordinarie kärl kan avfalls- och återvinningsavdelningen hämta efter beställning utan kostnad. Kontakta i så fall Kundtjänst.

Vi håller rent 2018 är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?